Vse več spletnih uporabnikov uporablja Google Chrome English

Vse več spletnih uporabnikov uporablja Google Chrome

Med uporabniki, ki obiskujejo slovenski spletni prostor, ostaja Internet Explorer (IE) še vedno najbolj priljubljen brskalnik, sledita mu Mozila Firefox in Google Chrome. Podatki MOSS kažejo, da slednji postaja vse resnejši konkurent prvima dvema, saj intenzivno raste delež uporabnikov, ki uporabljajo tudi ta spletni brskalnik. Po raziskavi MOSS je delež uporabnikov Google Chrome v 2011 več kot štirikrat večji od deleža, ki ga je raziskava beležila v 2009.

Trenutno brskalnik Google Chrome uporablja dobra desetina (13 odstotkov) vseh slovenskih spletnih uporabnikov. Podatki MOSS kažejo, da se je delež njegove uporabe v primerjavi z 2009 povečal zaradi zmanjšanja uporabe brskalnika IE, medtem ko je Mozilin Firefox, ki ga danes uporablja slabih 40 odstotkov uporabnikov spleta zaradi pojava prej omenjenega konkurenta, izgubil bistveno manj.

Slika 1: Delež uporabnikov in njihova uporaba spletnih brskalnikov (vir: MOSS, 2009-2011)
 

 

 

Raziskava MOSS poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), v obdobju 2009/2011 jo izvaja družba Valicon iz Ljubljane s podizvajalcem podjetjem Gemius.

 

 

Pristopite k MOSS

Izpolnite prijavnico in se s svojim spletnim mestom udeležite raziskave Merjenja obiskanosti spletnih mest.

Več