Avtomobilizem zelo zanima četrtino moških na spletu English

Avtomobilizem zelo zanima četrtino moških na spletu

Po zadnjih podatkih raziskave Merjenja obiskanosti spletnih strani (MOSS) se za avtomobilizem na spletu zelo zanima 15 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov. Tretjina se zanima, petina pa je neodločena. Občutno višje je zanimanje med moškimi na spletu.

Zadnji podatki raziskave (MOSS) kažejo, da je med moškimi spletnimi uporabniki za avtomobilizem zelo zainteresirana četrtina (24 odstotkov), srednje pa slaba polovica (45,6 odstotka). Nevtralen odgovor je podalo 14,8 odstotka moških na slovenskem spletu.

Ženske spletne uporabnice kažejo manjše zanimanje. Močno zanimanje izraža 4,7 odstotka, zanimanje pa 25,2 odstotka. Med neodločenimi je dobra petina slovenskih spletnih uporabnic (21,4 odstotka), zanimanje pa zanika 39,2 odstotka uporabnic.
 

Graf: Zanimanje za avtomobilizem med moškimi in ženskami na slovenskem spletu.

Za brskanje po spletu se uporabniki v največji meri poslužujejo brskalnika Chrome, uporablja ga dobrih 40 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov. Po priljubljenosti mu sledita Firefox z 21 odstotki in Internet Explorer s 13 odstotki uporabnikov. Chrome Mobile uporablja 11,5 odstotka, WebKit Mobile pa 6 odstotkov spletnih uporabnikov.

Valuta MOSS januar 2016 je izmerjen slovenski doseg spletnih strani v obdobju med 1. in 31. januarjem 2016. Doseg pove, koliko različnih oseb s slovenskih IP številk je v danem obdobju meritve obiskalo izbrano spletno stran. Valuta MOSS je mesečni doseg, ki je izmerjen s tehničnim merjenjem in korigiran s podatkom o velikosti slovenske spletne populacije, pridobljenim s telefonsko anketo. V izmerjen slovenski doseg, ki je valuta projekta MOSS, ni vključen promet iz tujine, saj podatek o ocenjenem dodatnem dosegu iz tujine ni korigiran s podatki telefonske ankete.

Doseg vseh merjenih strani v obdobju med 1. in 31. januarjem 2016 znaša 1.453.613 različnih slovenskih obiskovalcev. Slovenski obiskovalci spletnih strani so v tem obdobju opravili nekaj več kot 716,4 milijona prikazov. Januarja 2016 znaša ocenjen dodatni doseg 620.269 uporabnikov, ki so dostopali do strani z IP številk, lociranih izven Slovenije.

Med najbolj obiskanimi spletnimi stranmi v januarju 2016 so bile 24ur.com, siol.net, rtvslo.si, bolha.com, slovenskenovice.si, zurnal24.si, najdi.si, Med.Over.Net, avto.net ter delo.si.

Raziskava MOSS poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), v obdobju 2013/2015 jo izvaja družba Gemius Adria, d.o.o. iz Ljubljane.

Pristopite k MOSS

Izpolnite prijavnico in se s svojim spletnim mestom udeležite raziskave Merjenja obiskanosti spletnih mest.

Več