Zdravje in zdravila vse bolj priljubljeni temi na spletu English

Zdravje in zdravila vse bolj priljubljeni temi na spletu

Tematika zdravja in zdravil, ki je v prihajajočih zimskih mesecih še posebej aktualna, vsako leto pritegne več zanimanja med slovenskimi spletnimi uporabniki in uporabnicami. Zanjo se v povprečju bolj zanimajo ženske.

Zadnji podatki raziskave Merjenja obiskanosti spletnih strani (MOSS) kažejo, da je zanimanje za zdravje in zdravila med slovenskimi spletnimi uporabniki od leta 2009 do danes naraščalo. Primerjava oktobrskih podatkov kaže, da je naraščal delež spletnih uporabnikov, ki so se zanimali za tematiko zdravja in zdravil, delež neopredeljenih uporabnikov pa je stagniral. Oktobra 2015 se je za zdravje in zdravila zanimalo 40,2 odstotka spletnih uporabnikov, zelo zanimalo pa 14,4 odstotka; skupno torej 54,6 odstotka.

Graf: Naraščanje zanimanja za zdravje in zdravila med letoma 2009 in 2015.

Interes za omenjeno tematiko je občutno večji med slovenskimi ženskami na spletu. Da jih zdravje in zdravila zelo zanimajo je odgovorilo 19,5 odstotka vprašanih slovenskih spletnih uporabnic in le 9,5 odstotka moških, da jih zanimajo pa 46,7 odstotka žensk in le 34,2 odstotka moških.

Raziskava MOSS poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), v obdobju 2013/2015 jo izvaja družba Gemius Adria, d.o.o. iz Ljubljane.

Pristopite k MOSS

Izpolnite prijavnico in se s svojim spletnim mestom udeležite raziskave Merjenja obiskanosti spletnih mest.

Več