Osnovnošolci se na spletu najbolj zanimajo za glasbo in film English

Osnovnošolci se na spletu najbolj zanimajo za glasbo in film

Ob povratku mladih v šolske klopi v raziskavi Merjenja obiskanosti spletnih strani (MOSS) ugotavljamo, da otroke med 10. in 14. letom starosti na spletu daleč najbolj zanimata glasba in film. Splošno zanimanje za različne tematike na spletu je v tej starostni skupini občutno nižje, kot pa pri starejših slovenskih spletnih uporabnikih, pri obojih pa prednjači interes za glasbo in film.

Spletne uporabnike med 10. in 14. letom na slovenskem spletu najbolj pritegneta glasba in film. Skoraj 26 odstotkov mladih v tej starostni skupini je izrazilo zanimanje z "zanima me" oziroma "zelo me zanima". Sledi zanimanje za prehrano (15,5 odstotka), novice (14,7 odstotka), računalništvo (14,3 odstotka), potovanja (13,4 odstotka) in šport (13,2 odstotka). Najnižje na lestvici so resničnostni šovi, mobilna telefonija, avtomobilizem in poslovna informatika.

Interes najmlajše starostne skupine, ki je vključena v raziskavo MOSS in pri anketiranju sodeluje zgolj ob privoljenju staršev, je za vse preučevane tematike nižji kot pri starejših spletnih uporabnikih. Pri mladih med 15. in 24. letom denimo zanimanje za glasbo in film presega 85 odstotkov vprašanih spletnih uporabnikov, za novice 70 odstotkov, za potovanja pa 62 odstotkov.

Graf: Delež otrok med 10. in 14. letom starosti, ki se zanima za določeno tematiko na spletu.

Raziskava MOSS poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), v obdobju 2013/2015 jo izvaja družba Gemius Adria, d.o.o. iz Ljubljane.
 

Pristopite k MOSS

Izpolnite prijavnico in se s svojim spletnim mestom udeležite raziskave Merjenja obiskanosti spletnih mest.

Več