Za poslovno informatiko se bolj zanimajo spletni uporabniki z višjo izobrazbo English

Za poslovno informatiko se bolj zanimajo spletni uporabniki z višjo izobrazbo

Ljubljana, 9. julij 2015: Po zadnjih podatkih raziskave Merjenja obiskanosti spletnih strani (MOSS) je zanimanje za poslovno informatiko na spletu odvisno predvsem od stopnje izobrazbe spletnih uporabnikov. Celostno gledano pa poslovna informatika zanima ali zelo zanima 24 odstotkov spletnega občinstva. Med najbolj zainteresiranimi so spletni uporabniki z višjo šolo, visoko šolo, univerzo ali več ter uporabniki z zaključeno štiriletno srednjo šolo.

Skoraj polovice spletnega občinstva v Sloveniji poslovna informatika ne zanima, dobre petine (21,6 odstotka) pa sploh ne zanima. Dobrih 27 odstotkov vprašanih je ostalo neopredeljenih. 

Iz podatkov raziskave MOSS za junij 2015 je razvidno, da je zanimanje za poslovno informatiko odvisno od dosežene stopnje izobrazbe. Med uporabniki z zaključeno višjo šolo, visoko šolo, univerzo ali več je namreč zanimanje izrazilo dobrih 29 odstotkov uporabnikov, med uporabniki s štiriletno srednjo šolo pa 27 odstotkov. Manjši je interes med spletnim občinstvom s triletno poklicno šolo, kjer poslovna informatika zanima le 23,8 odstotka populacije. Najnižje zanimanje se kaže pri spletnih uporabnikih z zaključeno osnovno šolo ali manj (18,2 odstotka) ter med šolajočimi se uporabniki (15,3 odstotka).
Graf: Zanimanje za poslovno informatiko glede na stopnjo izobrazbe.
 
Raziskava MOSS poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), v obdobju 2013/2015 jo izvaja družba Gemius Adria, d.o.o. iz Ljubljane.

Pristopite k MOSS

Izpolnite prijavnico in se s svojim spletnim mestom udeležite raziskave Merjenja obiskanosti spletnih mest.

Več