Uporaba spletnih bančnih storitev English

Uporaba spletnih bančnih storitev

Ljubljana, 21. november 2013: Po zadnjih podatkih MOSS več kot četrtina slovenskih spletnih uporabnikov uporablja spletne bančne storitve tedensko ali pogosteje.

 V oktobru je 25,33 odstotka slovenskih spletnih uporabnikov, ki so obiskali katero izmed strani sodelujočih v MOSS-u, izjavilo, da uporablja spletne bančne storitve tedensko ali pogosteje, nekaj več kot 20 odstotkov je mesečnih uporabnikov, 9,67 odstotka spletnih uporabnikov uporablja spletne bančne storitve manj pogosto ter 3,59 odstotka nekajkrat letno. Uporabnikov, ki spletnih bančnih storitev ne uporabljajo, je bilo po zadnjih podatkih 41,08 odstotka.

 
Med slovenskimi spletnimi uporabniki, ki uporabljajo spletne bančne storitve tedensko ali pogosteje,  je 61,06 odstotka uporabnikov moškega spola ter 38,94 odstotka ženskega spola; največ je uporabnikov iz starostne skupine od 35 do 44 let. Največ slovenskih spletnih uporabnikov, ki uporabljajo spletne bančne storitve, prihaja iz krajev z 2.000 do 10.000 prebivalci.
 
Slika1: Uporaba bančnih storitev na spletu
 
 
Vir: MOSS, oktober 2013
 
Valuta MOSS je mesečni doseg
 
Valuta MOSS oktober 2013 je izmerjen slovenski doseg spletnih strani v obdobju med 1. in 31. oktobrom 2013. Doseg pove, koliko različnih oseb iz slovenskih IP številk je v danem obdobju meritve obiskalo izbrano spletno stran. Valuta je mesečni doseg, ki je izmerjen s tehničnim merjenjem in korigiran s podatkom o velikosti slovenske spletne populacije, pridobljenim s telefonsko anketo. V izmerjen slovenski doseg, ki je valuta projekta MOSS, pa ni vključen promet iz tujine, saj podatek o ocenjenem dodatnem dosegu iz tujine ni korigiran s podatki telefonske ankete.
 
Doseg vseh merjenih strani v obdobju med 1. in 31. oktobrom 2013 znaša 1.431.078 različnih slovenskih obiskovalcev. Slovenski obiskovalci 79 spletnih strani so v tem obdobju opravili nekaj več kot 627 milijonov prikazov. 
 
Oktobra 2013 znaša ocenjen dodatni doseg (tujina) 650.954 in predstavlja število uporabnikov, ki so dostopali do strani z IP številk lociranih izven Slovenije.
 
Raziskava MOSS poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), v obdobju 2013/2015 jo izvaja družba Gemius Adria, d.o.o. iz Ljubljane.
 

Pristopite k MOSS

Izpolnite prijavnico in se s svojim spletnim mestom udeležite raziskave Merjenja obiskanosti spletnih mest.

Več